Vikend prepun krađa i prometnih nesreća

Protekli vikend na području ličko-senjske županije za policijske službenike bio je prepun posla. Evidentirano je šest kaznenih djela, 22 prometne nesreće, četiri narušavanja javnog reda i mira, dva događaja na moru i tri dragovoljne predaje oružja.

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe u kojima je nepoznati počinitelj:

Nastavak ispod oglasa
  • u petak, u ugostiteljskom objektu na plaži Zrće, u Novalji iz torbice otuđio mobitel na štetu 20-godišnje austrijske državljanke,
  • jučer, u gradu Otočcu, provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 58-godišnjaka iz Otočca, iz koje nije ništa otuđio,
  • u četvrtak, 4. kolovoza, u ugostiteljskom objektu u Novalji otuđio mobitel na štetu 25- godišnjaka s područja Rijeke,
  • u subotu, 6. kolovoza, u Nacionalnom parku Plitvička Jezera otuđio dva mobitela, novac i osobne dokumente na štetu 34- godišnjeg državljana Italije i 52-godišnjeg državljana SAD-a,
  • noću 6./7. kolovoza u Novalji iz apartmana otuđio novac, mobitel i odjeću na štetu sedam državljana Italije,
    • u nedjelju, 7. kolovoza na igralištu u Novalji otuđio mobitel na štetu 32-godišnjaka s područja Donje Stubice.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Deset prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice (4), Novalje (4), Gospića (1) i Senja (1). U njima su dvije osobe teško ozlijeđene, a 13 osoba lakše.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje (4), Otočca (3), Korenice (3), Gospića (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 165 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 16 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u četvrtak u Novalji, kod 45-godišnjaka s područja Zaprešića (3.35 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 232 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 27-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U četvrtak i petak, policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u Barbatskom i  Vinodolskom kanalu u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli dvojicu njemačkih državljana. Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

L.O.