Gospić – U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja akcija utvrđen je ukupno 81 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 209 km/h izmjerena je 20. siječnja na autocesti A1, kod čvora Gospić, u smjeru Zagreba, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 130 km/h, kada je 38-godišnjak iz Sinja upravljao osobnim vozilom marke „BMW X5“, splitskih registracijskih oznaka. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 20. siječnja u mjestu Vranovine  kod 43-godišnjaka iz Gospića, (2,57 g/kg). Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa, određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do otrežnjenja.

Lo/MUP