Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je protekloga vikenda osam prometnih nesreća. Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića i Otočca. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Korenice (2). 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak 16. listopada u Gospiću, kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.46 g/kg). 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 242 km/h izmjerena je noćas na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Zira, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca. 

PULS/L. O.