Vikend u znaku sitnih krađa – najpijaniji muškarac iz Rastovače

Foto:MUP

Na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda (10. – 13. studenog 2017. godine) evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

-U srijedu, 8. studenog u Budaku, Grad Gospić, nepoznati počinitelj provalio je u automatsku vodnu stanicu u vlasništvu pravne osobe Hrvatskih voda iz koje je ukrao akumulator.

-Noću 10./11. studenog 2017. godine u Novalji, nepoznati lopov je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao metalna ulazna vrata, u vlasništvu 66-godišnjakinje iz Zagreba.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.U tom periodu utvrđeno je ukupno 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Rastovači, Općina Plitvička Jezera, kod 42-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.76 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem i omalovažavanjem službene osobe na području Karlobaga, te svađom i vikom na području Gospića. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

L.O./PULS