“Vila” na 9. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Zadru

Nakon što se plasirao na Državno natjecanje pjevačkih zborova koje se održalo u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, Gradski zbor “Vila Velebita” iz Gospića, pod ravnanjem maestra Danka Ivšinovića, plasirao se i na 9. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova u Zadru, gdje će u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u elitnoj konkurenciji pokazati svoje pjevačko umijeće i po treći puta steći novo međunarodno iskustvo.

Uvjeti natjecanja bili su vrlo zahtjevni. Jedna skladba autora iz 16. stoljeća bila je obavezna i za većinu zborova eliminirajuća, a zbor “Vila” ponudio je čak dvije skladbe iz spomenutog stoljeća: skladbu”Ave Maria” Jacoba Arcadelta i skladbu “Ave Maria” Tomasa Luisa de Victorie, što su i bile ulaznice u ovo visoko društvo. Osim spomenutih, zbor će otpjevati i skladbe “Tebe poem” od Dmitrija Bortnjanskog na staroslavenskom, “Signore delle cime” od Giuseppea de Marzia na talijanskom te dvije skladbe Emila Cossetta, naravno na hrvatskom jeziku.

Nastavak ispod oglasa

Uz Vilu na 9. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova natjecat će se i Mješoviti pjevački zbor “Condura Croatica” iz Zadra, Komorni zbor “Grgar” iz Nove Gorice, Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca, Mešani pevski zbor iz Postojne (Slovenija), Komorni zbor “Vox Mirabilis” iz Szekesfehervara (Mađarska) Komorni zbor “Harlanda Voces” iz Goteborga, (Švedska) itd.

Ovom prigodom pozivamo sve Ličanke i Ličane u Zadru te Zadrane koji rade u Lici da nas dođu podržati. Natjecanje će se održati 30. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, a Gradski zbor “Vila Velebita” će nastupiti u 17:30 h

L.O.