Na VI. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova „Zlatna lipa Tuhlja“ Gradski zbor „Vila Velebita“ iz Gospića pod ravnanjem maestra Danka Ivšinovića okitio se brončanim odličjem, koji im je dodijelio respektabilni žiri u sastavu; Josip Jerković, dirigent, skladatelj i sveučilišni redoviti profesor, Marija Ramljak, dirigentica Budimpeštanskog, Ljubljanskog i Londonskog simfonijskog orkestra i Luka Vukšić, stalni dirigent Akademskog zbora „Ivan Goran Kovačić„ .
Na natjecanju je nastupilo 24 zbora, a među njima i I. G. Kovačić iz Zagreba, zbor iz Petrinje, zborovi iz Velike Gorice, Koprivnice, Medvoda, „Proleter“ i „Željezničar“ iz Sarajeva, Gradski zbor iz Bihaća, zborovi Muzičkih škola itd.
Na kraju, hvale vrijedno je spomenuti, da su Gospićani imali čast u amfiteatru otpjevati kultnu pjesmu „Oj, ti Vilo Velebita“ i s njom otvoriti festival. Nagrađeni su burnim i dugotrajnim aplauzom od preko 700 sudionika natjecanja.
Dojmovi pjevačkog zbora su pozitivni, a kako kažu u Tuhlju je u subotu bilo lijepo biti Hrvat, Ličanin i Gospićanin. Čestitamo !!!
Nastupili su: Ankica Rudelić, Žana Vlainić, Ana Štampar, Janja Vrban, Slavica Adžija, Vlatka Galac, Ivana Krajcar, Ivanka Knež, Valentina Bublić, Antonija Rosandić, Ana Sekulić, Andrijana Piasevoli – Klarić, Leonarda Ružička, Valter Krajcar, Ante Adžija, Nikola Mraović, Josip Jagar, Ivica Vrban, Milan Brozičević, Josip Ivšinović, Nikola Samardžija, Milan Štimac, Milan Hećimović, Ivica Pavletić i Blaž Žarak.

L.O.