“Vili” bronca na 6. međunarodnom natjecanju u Tuhlju

Na VI. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova „Zlatna lipa Tuhlja“ Gradski zbor „Vila Velebita“ iz Gospića pod ravnanjem maestra Danka Ivšinovića okitio se brončanim odličjem, koji im je dodijelio respektabilni žiri u sastavu; Josip Jerković, dirigent, skladatelj i sveučilišni redoviti profesor, Marija Ramljak, dirigentica Budimpeštanskog, Ljubljanskog i Londonskog simfonijskog orkestra i Luka Vukšić, stalni dirigent Akademskog zbora „Ivan Goran Kovačić„ .
Na natjecanju je nastupilo 24 zbora, a među njima i I. G. Kovačić iz Zagreba, zbor iz Petrinje, zborovi iz Velike Gorice, Koprivnice, Medvoda, „Proleter“ i „Željezničar“ iz Sarajeva, Gradski zbor iz Bihaća, zborovi Muzičkih škola itd.
Na kraju, hvale vrijedno je spomenuti, da su Gospićani imali čast u amfiteatru otpjevati kultnu pjesmu „Oj, ti Vilo Velebita“ i s njom otvoriti festival. Nagrađeni su burnim i dugotrajnim aplauzom od preko 700 sudionika natjecanja.
Dojmovi pjevačkog zbora su pozitivni, a kako kažu u Tuhlju je u subotu bilo lijepo biti Hrvat, Ličanin i Gospićanin. Čestitamo !!!
Nastupili su: Ankica Rudelić, Žana Vlainić, Ana Štampar, Janja Vrban, Slavica Adžija, Vlatka Galac, Ivana Krajcar, Ivanka Knež, Valentina Bublić, Antonija Rosandić, Ana Sekulić, Andrijana Piasevoli – Klarić, Leonarda Ružička, Valter Krajcar, Ante Adžija, Nikola Mraović, Josip Jagar, Ivica Vrban, Milan Brozičević, Josip Ivšinović, Nikola Samardžija, Milan Štimac, Milan Hećimović, Ivica Pavletić i Blaž Žarak.

L.O.

Nastavak ispod oglasa