VIS Angelus obilježio prvu godinu postojanja

0

Tko pjeva,dvostruko moli. Pokazao je to i mladi gospićki band koji je ovih dana obilježio godinu dana djelovanja  na prostoru naše župe i svojim nastupima uvelike pridonosi misnom slavlju kao i drugim svetkovinama.

Angelus band nastao je prošle godine na prijedlog popa Ante Luketića koji je prepoznao talent i želju naših mladih da donesu nešto novo u svoju župu.

Ubrzo su Angelusovci imali  i prvi javni nastup 28. studenoga 2009. u POU na promociji knjige  „Moji topnički dnevnici“ autora don Anđelka Kaćunka, čija je zamisao i samo ime banda.

Uslijedili su i brojni drugi nastupi među kojima izdvajamo: prisustvovanje na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju, nastup na Pagu za vrijeme trajanja SHKM 2010. u Zadru, na otvaranju crkve Sv Jure  u Podoštri, u susjednim župama; župi Perušić za blagdan sv Roka te blagdan Uzvišenja sv. Križa i župi Lički Novi povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog, a nedavno su sudjelovali i na priredbi Gimnazije Gospić povodom Europskog dana jezika.

Band se trenutno sastoji od 12 članova; vokali : Matea Krpan, Anamaria Sekulić,Ivana Devčić, Stipe Golac, Josipa Šarić, Marija Šimunić, Matea Devčić,Ivona Krpan, Marija Ružić, Ivan Frković, klavijature: Nikola Perišić, gitara: Nikola Miškulin, a kao svoje daljnje ciljeve naveli su nam prije svega želju da privuku što veći broj mladih u crkvu te da upoznaju naše mještane s pomalo drugačijim izborom crkvenih pjesama i jednom novom energijom.

Uredništvo portala želi vam još mnogo dobrih nastupa te da i dalje pridonosite  brojnim katoličkim svetkovinama u našoj župi i svojom voljom i trudom budete primjer svim mladima.

B.Boop