Više od stotinu osoba traga za nestalom Katicom Rubčić

Otočac – Šesti  je dan od kada traje intenzivna potraga za nestalom Katicom Rubčić (1963) iz Otočca. Njezin nestanak prijavljen je 10. lipnja nakon čega su se djelatnici PU Ličko senjske intezivno uključili u potragu za nestalom. Nezin je automobil  pronađen napušten 10. lipnja u prigradskom naselju Prozor, nedaleko Otočca, u predjelu zvanom Šatrići.

Nastavak ispod oglasa

Do sada su se u potragu za nestalom uključili pripadnici Hrvatskog crvenog križa, njihove ronilačke ekipe iz Zagreba, Gorska služba spašavanja, te pojedinci i mještani. Cjelo to područje nadziralo se i iz zraka helikopterom. Područje od Orešković mosta, Šatrića…, obilaze načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar i načelnik PP Otočac Zvonko Vrban koji koordiniraju cijelom akcijom.

Načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar rekao nam je da da Policijska uprava u posljednjih šest dana nakon što je zaprimila dojavu o nestanku Katice Rubčić iz Otočca intenzivirala niz operativnih aktivnosti u cilju pronalaska iste. Pored pretrage terena s vlastitim operativnim snagama od temeljne do interventne policije uključene su i operativne snage sa područja Policijske uprave Primorsko-goranske u vidu ronioca čija ispomoć se koristi u pretrazi samog korita rijeke Gacke. Također u samu potragu uključeni su djelatnici Gorske službe spašavanja kao i djelatnici Crvenog križa te brojne volonterske udruge i organizacije s djelovanjem na području Grada Otočca, čija je primarna zadaća pomoći policijskim snagama u što bržem pronalasku nestale osobe.

-„ dosadašnje mjere potrage nisu dale rezultate, te će ovisno o rezultatima današnje potrage, biti donesena odluka o  modalitetu daljnjeg traganja u čiju bi se ispomoć uključili i predstavnici brojnih udruga u organizaciji Grada Otočca uz operativnu podršku rukovodstva Policijske postaje Otočac i Policijske uprave ličko-senjske. Sve dosadašnje mjere traganja odvijaju se prema jasno definiranim pravilima struke kada policija zaprimi dojavu o nestanku osobe, gdje je uvezanost svih službi koje postupaju u konkretnom slučaju od primarnog značaja. Koristim ovu priliku i da istaknem značajan doprinos članova obitelji nestale Katice Rubčić, u smislu razmjene informacija korisnih za uspješno provođenje potrage“ – rekao je načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar.

Tijekom subote na poziv gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca u akciju potrage uključilo se preko stotinu osoba koje su koordinirano pretraživale veliko područje mjesta Prozor.

Načelnik PP Otočac Zvonko Vrban koji je već šesti  dan uključen u operativno analitičke poslove kaže da je danas, tijekom subote, u poslove potrage uključena  šira zajednica, riječ je o većem broju uduga, lovačkih, ribolovnih, planinarskih, biciklističkih, pojedinaca te DVD Otočac, tako da je riječ o oko 100 osoba koje tragaju za nestalom.

vrbanpolicija_prsa_30072012 „ do sada smo pretražili područje od Šatrića prema autocesti gdje su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva pretražili predio Prozorine, dosta zahtjevan dio, potom područje prema brdu kao i samo brdo Vital. Osim kopnenog djela potrage, djelatnici CK, njihovi ronioci pretražili su dionicu nizvodno od Orešković mosta, i nastavljaju traganje na području Gusić jezera. Uključen je i  Aeroklub a odponedjeljka, ako ne bude rezultata ponovno uključujemo djelatnike naše Interventne policije, ribočuvarske službe, ronioce…“ – rekao je Zvonko Vrban.

Katica Rubčić (1963) je iz Otočca, osobnog opisa: visina 166, kosa kestenjasta, ravna , u trenutku nestanka osoba je bila odjevena u crnu jaknu, crne hlače, crne cipele.

Dražen Prša