Više osoba uhićeno zbog proizvodnje i dilanja droge

Policijski službenici Policijske postaje Novalja su u vremenu od 3. do 16. srpnja dovršili nekoliko kriminalističkih istraživanja zbog osnova sumnje da je više osoba počinilo kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i to nad:

– 21-godišnjim državljaninom Velike Britanije kojeg su policijski službenici zatekli s 32 najlonska paketića u kojima se nalazilo 54,98 grama droge ketamin i 30 tableta ecstasy;

Nastavak ispod oglasa

– dvojicom 20-godišnjih državljanina Velike Britanije koji su zatečeni s 48 najlonska paketića u kojima se nalazilo 5,67 grama marihuane, 5,62 grama kokaina, 12,29 grama ketamina i 65 tableta ecstasy. Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje su koristili, te je pronađeno 24,43 grama marihuane, 46,36 grama kokaina, 1,14 grama ketamina, 2 digitalne vage, 0,57 grama hašiša, tableta ecstasy i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge;

– 37-godišnjim državljaninom Velike Britanije koji je zatečen s 33 komada tableta ecstasy i 0,5 grama droge MDMA;

– 24-godišnjim češkim državljaninom koji je zatečen s 12 fragmenata tableta ecstasy, a naknadno je izručio policijskim službenicima još 29 fragmenata tableta ecstasy.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju, te su droga, novac i vage privremeno oduzeti, a osumnjičenici uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku i kaznene prijave dostavljene nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O.