Više prometnih prekršaja i tučnjava nakon svađe u prometu

Prvoga vikenda nove 2022. godine na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam prometnih nesreća, te su provedene preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.
Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca gdje je jedna osoba ozlijeđena i na području Korenice gdje je također jedna osoba ozlijeđena. Šest prometnih nesreća je s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4) i Korenice (2).

Tijekom vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu i u tom periodu utvrđena su 2 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Nastavak ispod oglasa

Pri tome je najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena u subotu u Korenici kod 44-godišnjeg hrvatskog državljana koji je upravljao osobnim automobilom talijanske nacionalne oznake (2,05 g/kg).

Na Silvestrovo su se tijekom vožnje verbalno sukobila dvojica 24-godišnjaka i došlo je do tučnjave. Pri tome je jedan od sudionika okršaja teško ozlijeđen pa je Novu godinu dočekao u šok-sobi Opće bolnice Gospić, a drugi u pritvoru.

PULS/L. O.