Višestoljetna tradicija slavljenja Svete Elizabete na Baškim Oštarijama

Na Baškim Oštarijama se već tradicionalno slavi blagdan Svete Elizabete, zaštitnice ove župe. Tako je danas obilježavanje ovoga blagdana započelo svetom misom u prepunoj istoimenoj crkvi koju je predvodio gospićki župnik vlč. Mario Vazgeč, uz koncelebraciju don Anđelka Kaćunka,  vlč. Petra Šporčića i umirovljenog svećenika vlč. Zlatka Šušića.

Nakon svete mise izaslanstvo Općine Karlobag predvođeno načelnikom Ivanom Tomljenovićem položilo je vijenac, zapalilo svijeće i pomolilo se kod spomen-obilježja podignutog u znak sjećanja na nedužne žrtve partizanskog bezumlja koji su na tome mjestu bez ikakvog povoda strjeljali skupinu zarobljenih hrvatskih vojnika, domobrana s područja Like.

Nastavak ispod oglasa

Zadnji dio današnjeg slavlja bio je u znaku pjesme, plesa, dobrog „ića i pića“. Nastupio je TS „Velebit“ iz Gospića, a na tratini nedaleko crkve okupilo se više stotina ljudi, daleko više nego li ih danas živi na Baškim Oštarijama. Sreli su se mnogi stari znanci i prijatelji pa je ovo bila odlična prigoda za druženje koju niti korona ne može spriječiti.

L.O.