Vizure i motivi koji obogaćuju naš život

0

Izložbom pod nazivom „Otočac Time Travel“ Gacko pučko otvoreno učilište Otočac nastavilo je s predstavljanjem umjetnika amatera. Brojna je publika sinoć u izložbenom salonu učilišta vidjela radove Irene Banić koja se sugrađanima predstavila s 50-ak slika. Kako je umjetnica rekla prilikom otvaranja izložbe „svakako treba zahvaliti stručnom timu Gackog pučkog otvorenog učilišta na odličnoj suradnji, pomoći, oštrom oku i vrlo profesionalnim sugestijama“.

Izložbu je proglasio otvorenom gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac.
-Zadovoljstvo je večeras biti s vama i tako podržati još jedan hvale vrijedan projekt kojega Gacko pučko otvoreno učilište vrlo uspješno provodi već nekoliko godina. Gospođa Irena Banić se već puno puta pokazala kao vrlo kreativna osoba. Što kroz njezin profesionalni rad, što kroz svoje hobije. Današnja izložba je još jedan umjetnički svijet u kojem se gospođa očigledno odlično snalazi. Koristim ovu priliku iskreno čestitati našoj dragoj Ireni na njezinom umjetničkom opusu, ali i ustrajnosti i predanosti da svoj doživljaj svijeta oko sebe prenese na slikarsko platno. Vjerujem da je uz neosporan talent za takvo nešto potrebno mnogo volje i predanosti.
Kao lokal-patriotu posebno me veseli što je Irena svoje motive i inspiraciju pronašla u Otočcu i Gackoj dolini, odavši pri tome počast vizurama iz prošlih vremena našega grada. U našem se društvu prilično zapostavlja značaj umjetnosti, čak se i podcjenjuje . Pri tome ljudi zaboravljaju koliko umjetnost obogaćuje i oplemenjuje naš sveukupni život. Želim javno čestitati Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac i javno podržati sve njihove ideje koje će obogatiti naš kulturni život, rekao je gradonačelnik Bukovac prilikom otvorenja izložbe umjetnice Irene Banić.

Oglas

L. O.