Danas, 25.rujna na dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu u našoj Gospićko-senjskoj biskupiji obilježava se Vjeronaučno-katehetska nedjelja u svim župama.

Na svetim Misama u 9 i 11 sati sudjelovalo je mnoštvo djece s roditeljima i učiteljima, vjeroučiteljicama, župnim katehetama, mladima i ostalim župljanima.

Ova pastoralna i školska godina u našoj biskupiji biti će Godina župne kateheze. “Važno je da djeca grade čvrste temelje na kojima će graditi svoju osobnost, a čvrsti se temelji grade sada, u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju“, među ostalim je istaknuo župnik mons.Tomislav Šporčić. Župnik je podsjetio roditelje na potrebu velikodušne suradnje sa školom i župnom zajednicom zbog kvalitete odgoja i obrazovanja njihove djece.

Katehetska nedjelja završila je susretom roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika, pri čemu su roditelji upoznati sa planom i programom katehetskih susreta, životom i radom župne zajednice. Djeci kandidatima za Prvu pričest i Krizmu podjeljene su vjeronaučne knjižice u koje se upisuje prisutnost svakog djeteta na sv.Misi.

Na kraju Mise župnik je još jednom podsjetio da od iduće nedjelje u 18,30 sati započinju Mise za mlade, srednjoškolce i studente. Iste će voditi don Anđelko Kaćunko. Iduće nedjelje na Misi za mlade pjevati će zbor mladih iz Župe Gospić, također župnik poziva sve mlade koji imaju sluha i volje da se uključe u zbor mladih kako bi njihovo druženje prošlo sto svečanije i lijepše. Svi mladi koji su zainteresirani za pjevanje mogu se javiti don Anđelku.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

( b )