Danas je i službeno potvrđeno ono o čemu se priča već neko vrijeme – da je odluka koju je donijela gradska vlast na čelu sa Slavenom Prpićem i gradonačelnikom Kostelcem o oduzimanju groblja u Ličkom Lešću – nezakonita, jer ju je Ministarstvo graditeljstva stavilo van snage, piše portal Indirektno.com.

Treba ovom prilikom odati poštovanje prema mještanima Ličkog Lešća i Čovića koji su se borili i ustajali u toj borbi na dostojanstven i miran način kao i institucijama države odnosno vlade RH odnosno resornog Ministarstva koje je reagiralo vrlo brzo i spriječilo nasilno oduzimanje groblja.

Gradska vlast sada pokušava Ličkom Lešću oduzeti mrtvačnicu  

Kako neslužbeno doznajemo od mještana gradska vlast i nakon što im je poništena odluka o grobljima koju vijećnici HDZ-a i vijećnik HSP-a nisu htjeli podržati, nastavlja dalje. Nisu uspjeli u oduzimanju groblja pa su pokrenuli postupak za oduzimanje mrtvačnice ali se nadamo da u ovoj akciji neće biti toliko agresivni pa zvati policiju na svoje mještane.

Kako nas uvjeravaju iz udruge Cimiter ni ovaj plan za oduzimanje mrtvačnice neće uspjeti.

I ovaj put se pokazalo da sila i represija koju je prema građanima Ličkog Lešća i Čovića upotrijebila gradska vlast i gradonačelnik Stjepan Kostelac osobno nije dobar način rješavanja problema.

L.O./Indirektno