Unatrag 24 sata na području NP Plitvička jezera palo je 46,2 litara oborina na metar četvorni, što je povećalo razinu vode u jezerima, ali i dodatno povećalo posebnost palete nijansi predivne plitvičke jeseni. U razgovoru nam glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić daje malu ekskluzivu.

-Zaključno s proteklim vikendom zabilježili smo oko 750 000 posjetitelja u 2021. godini. Koliko je to dobar rezultat kazuje nam brojka od 450 000 u cijeloj 2020. godini. Gostiju ima i sada po ovako vlažnom vremenu jer je teško odoljeti ovoj  predivnoj jeseni i pojačanoj moći Velikog slapa.

Sve je spremno za Mjesec hrvatskog turizma kada će naša Ustanova za posjetitelje pripremiti posebne cijene, ali i vrhunske delicije u našim ugostiteljskim objektima. I sada po nacionalnoj strukturi prevladavaju Nijemci, Poljaci, Česi Francuzi… Gostiju ima stalno pa Plitvička jezera ovih dana dokazuju zbog čega su prelijepa u sva četiri godišnja doba, zaključio je glasnogovornik Ognjen Borčić svoj kratki info-raport iz najljepše kontinentalne destinacije Hrvatske.

L. O.