Vlč. Mario Vazgeč napušta Gospić, vraća se don Kaćunko kao katedralni vikar

0

Biskup gospićko-snjski mons. Zdenko Križić razriješio je s dužnosti neke dosadašnje župnike i odredio im nove svećeničke dužnosti.
-fra Mirko Varga Ljubić, OFMCap, na prijedlog Hrvatske kapucinske provincije Sv. Leopolda Bogdana Mandića razriješen je službe župnika župa Karlobag, Lukovo Šugarje, Cesarica i Prizna.
-fra Drago Vrhovac, OFMCap, na prijedlog Hrvatske kapucinske provincije Sv. Leopolda Bogdana Mandića imenovan je župnikom župa Karlobag, Lukovo Šugarje, Cesarica i Prizna.

-vlč. Mario Vazgeč razriješen je službe župnika katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću, te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM i upraviteljem Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku.
-mons. Marinko Miličević imenovan je župnikom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću.

Oglas

-vlč. Anđelko Kaćunko razriješen je službe župnika župe Sv. Stjepana, mč. u Kompolju i excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM u Brlogu i Sv. Mihovila u Vratniku, te je imenovan župnim vikarom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću.

-fra Juro Marčinković, OFM, razriješen je službe župnika župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici, te je imenovan župnikom župe župe Sv. Stjepana, mč. u Kompolju i excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM u Brlogu i Sv. Mihovila u Vratniku.

-vlč. Pejo Ivkić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM i upraviteljem Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku, te je imenovan župnikom župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici.

-vlč. Dino Rupčić razriješen je službe župnika župe Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu i excurrendo upraviteljem župa Rođenja BDM u Boričevcu i Sv. Franje Asiškog u Zavalju, te je imenovan župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i excurrendo upraviteljem župe Uzvišenja Sv. Križa u Vagancu.

-vlč. Igor Lulić razriješen je službe župnog vikara župe Uznesenja BDM u Senju i župama kojima upravlja senjski župnik, te je imenovan župnikom župe Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu i excurrendo upraviteljem župa Rođenja BDM u Boričevcu i Sv. Franje Asiškog u Zavalju.

-vlč. Stanko Smiljanić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Cetingradu, te je imenovan župnim vikarom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću.

-vlč. Mario Kralj razriješen je službe župnog vikara župe Uznesenja BDM u Senju i župama kojima upravlja senjski župnik, te je imenovan župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu i excurrendo upraviteljem župe Sv. Mihovila Arkanđela u Mrežničkom Brestu.
-vlč. Domagoj Tujmer razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću, te je imenovan župnim vikarom župe Uznesenja BDM u Senju i župama kojima upravlja senjski župnik.

L. O./GSB