Voda iz vodovoda nije za piće !

Otočac – Ovu vijest odnosno upozorenje mogli su čuti tek oni koji su u četvrtak u 14,00 sati slušali Hrvatski radio Otočac, dok su svi drugi ostali uskraćeni ovom informacijom. Iako se vijest da ljudi ne piju vodu iz vodovoda počela širiti gradom, ostaje upitnim zašto se u ovakvim hitnim slučajevima informiranja javnosti nisu izvjestili i drugi mediji čime bi građani kud i kamo bili izvješteni u itekako većem broju.

Nastavak ispod oglasa

Zašto se voda ne smije piti, kakva je i kolika zagađenost, koje posljedice mogu imati oni koji konzumiraju vodu, do kada se voda neće moći piti, ostalo je nepoznato za širu javnost.

I na našu redakciju upućeno je na desetke upita u svezi vode koja nije za piće. No kako smo i mi ostali uskraćeni za dobivanje takve informacije ne preostaje nam ništa drugo nego da javno postavimo pitanja, zašto nije sazvana konferencija za novinare, da li se i što skriva od javnosti ? Da li Uprava društva Komunalca zna koji je njezin posao? Koliko i kako direktorica Komunalca korisi sredstva javnog priopćavanja ? Ako stanovnici Grada Otočca i  šireg područja osjete zdravstvene poteškoće, tko će za to snositi odgovornost jer stanovnici nisu bili adekvatno informirani putem medija ? Da li su o ovom slučaju izvješteni Dom zdravlja, Dom za starije i nemoćne osobe, Dječji vrtić, škole…Bez potrebe da ovaj nemili slučaj podižemo na stanje alarmantnosti, moramo napisati da su se odgovorni u otočkom Komunalcu u najmanju ruku ponijeli krajnje neodgovorno i neprofesionalno.Tko je zakazao i da li će tko snositi odgovornost zbog ovakve nemarnosti odnosno neprofesionalnog izvještavanja javnosti, ostaje tek da se utvrdi.

A stanovnici Otočca i šireg područja i dalje će tapkati u mraku, za stanje prilika sa vodom iz vodovoda morat će slušati radio Otočac ili će stajati u redu ispred Komunalca kako bi im se udostojili dati koju informaciju o ispravnosti vode, na kapaljku.

Dražen Prša