Voda život znači

Brinje – Da voda život znači, najbolje se vidi po poslovima koji se obavljaju u općini Brinje kako bi i najudaljenija sela bila opskrbljena vodom. Načelnik općine Brinje Zlatko Fumić kaže da čine sve kako bi izgradili suvremenu vodovodnu mrežu te time stvorili dodatne preduvijete za razvoj gospodarstva. Direktorica “Vodovoda” Brinje Ruža Blažanin kaže da je riječ o projektu ukupne vrijednosti cca 4,5 milijuna kuna, a kojim će se za sada vodom opskrbljivati naselja Gornja Kamenica (Mesići i Krznarići).

dir. Vodovoda Brinje Ruža Blažanin
dir. Vodovoda Brinje Ruža Blažanin

„Vodom iz ove vodospreme opskrbljivat će se i naselja Brinjska Kamenica i Vodoteč te farma Vodoteč kapaciteta 3000 grla junadi koja za sada koristi privremeni vodovod s povremenim poteškoćama u opskrbi. Za opskrbu naselja Brinjska Kamenica i Vodoteč gradit će se nastavak ovog cjevovoda koji će biti priključen na postojeći cjevovod u naselju Borići“- kazala je dir. Vodovoda Brinje Ruža Blažanin.
Projekt čine crpna stanica Toljani, cjevovod dužine cca 5.500 m tlačnog i opskrbnog cjevovoda i vodosprema volumena 200 m3 na 665,50 mnm. Projekt je financiran od Hrvatskih voda i Općine Brinje, a projektant je Hidroconsult d.o.o. Rijeka, izvođač radova poduzeće Gradex &Coo d.o.o. Zabok i Luko d.o.o. Vrbovsko.

Nastavak ispod oglasa

Dražen Prša