Kako smo već javljali oko 65 litara oborina po četvornom metru palo je unatrag dva dana u okolici Gospića. Porasli su vodostaji svih tekućica, a posebno rijeke Like s pritokama. Teren je danas obišao Stožer civilne zaštite Općine Perušić koji nam se večeras obratio s priopćenjem:

-Zbog obilnih količina padalina u posljednjih nekoliko dana došlo je do porasta vodostaja rijeke Like na području Kosinjske doline. Ovim putem se moli stanovništvo na području Kosinja da se opskrbi potrebnim namirnicama za nadolazeći vikend.
Također se mole vozači da povećaju oprez zbog mogućeg izlijevanja vode na određenim dionicama prometnica kao i za strpljenje dok se navedena situacija ne smiri.

Od sutra, 31. prosinca 2020. mobiliziraju se članovi postrojbe Civilne zaštite Općine Perušić na području Gornjeg Kosinja s jednim čamcem na relaciji Gornji Kosinj – Šušanj do daljnjega, a plovni red je svakim danom od 08 do 16 sati zbog sigurnosti putnika. Navedena mobilizacija je na snazi do daljnjega, odnosno do smirivanja trenutne situacije s porastom vodostaja rijeke Like.

Stožer civilne zaštite Općine Perušić će i dalje pratiti situaciju na području Kosinja te se moli stanovništvo za razumijevanje u slučaju nemogućnosti prometovanja određenim prometnicama, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera civilne zaštite Općine Perušić Mihael Kurteš.

L.O.