Vodostaji rastu, Kosinju prijete nove poplave

    GOSPIĆ/PERUŠIĆ –  Toplo vrijeme i jaka kiša otopile su snijeg, a rijeke, potoci i ponori  ne mogu primiti tolike količine vode. Voda se već  izlila izvan korita Bogdanice, Novčice, Jadove i Like što je izazvalo teškoće u lokalnom prometu i štete u mnogim domaćinstvima. Od  ranog jutra na terenu su Stožeri za obranu od poplava Grada Gospića koji će se sastati tijekom dana, kada ćemo imati nova saznanja o stanju na terenu. Novčica se izlila iz korita na nekoliko mjesta, a najteže je u naselju Zdunić varoš. U Smiljanu je Bogdanica prešla cestu i most na dionici Smiljan-Rosulje.

    Načelnik Općine Perušić Ivan Turić tvrdi da bi se stanje u Kosinju moglo znatnije otežati te najavio mogućnost većih poplava nego li onih od prije tri godine.

Nastavak ispod oglasa

 -Na području Gornjeg Kosinja vodostaj Like raste oko metar u jednom satu i bojimo se da će taj dio naše općine zahvatiti  katastrofalne poplave. Općinski Stožer pod vodstvom g. Drage Hećimovića stalno je na terenu, a informacije s tih prostora su uistinu alarmantne. Već su prometno odsječena sela Podjelar, Kosinjski Bakovac i Šušanj, rekao nam je načelnik Turić.

M. S.