Vojni objekti na korištenje gradu

Nastavak ispod oglasa

Grad Otočac dobio je na uporabu dva vojna hangara i stari krug vojarne J.B.Jelačića za što slijedi potpisivanje ugovora, no kako su ključevi  već sada dobiveni, odmah se sada prišlo poslovima privođenja svrsi istih,  odnosno njihovim pregledima i uređenjima kako bi se stavili u adekvatnu funkciju. Kako vojni objekti  dugi niz godina nisu služili ničemu uskoro će dobro razrađenim gradskim planovima i vizijama dobiti  nove namjene, doznajemo od graonačelnika Otočca Stjepana Kostelca.

Gradonačelnik Stjepan Kostelac
Gradonačelnik Stjepan Kostelac

„ mi smo još 2005. godine pokrenuli aktivnosti oko procesa traženja vojnih objekata od države i to je trajalo sve do sada.  Ovih dana potpisat ćemo ugovor a već sada obavljaju se poslovi uređenja i stavljanja u funkciju dva vojna hangara i starom krugu vojarne. Isto tako, preselit ćemo trgovinu s ulica srijedom u jedan hangar, dok bi drugi hangar dali na korištenje Komunalcu za njihova vozila u zimskom periodu jer su sada izložena kiši i snijegu. Nekadašnja radionica, koja je služila za vojne svrhe bila bi također predana Komunalcu. Treba provjeriti u kakvomu je stanju stara vojna zgrada, koja bi u budućnosti mogla postati upravnom zgradom Komunalca – kazao je gradonačelnik Kostelac.

Prema planu, uskoro će dio tržnice, tekstilom i kućnim potrepštinama, koji se održava srijedom, s ulica će se  preseliti u prostore hangara, a Komunalac će dobiti zaštićeni prostor za svoja vozila. Svakako prostor koji dugo godina ničem nije služio bit će kvalitetno iskorišten. Oko naše kamere zabilježIlo je poslove oko uređenja vojnih hangara te oko izgradnje ulaza u hangar od zelenog parka. Djelatnici Komunalca koji će dio prostora koristiti u svoje potrebe uveliko uređuju okoliš, prilazne puteve, kao i same hangare, tako da se uskoro može očekivati i njihova upotreba.

Dražen Prša