„Volim Gacku, volim Hrvatsku“

-

U povodu Svjetskog dana turizma 27. rujna 2014. godine Turistička zajednica Grada Otočca u suradnji sa Gradom Otočcem i Povjerenstvom za strateško planiranje u turizmu organizirala je manifestaciju pod nazivom „ Volim Gacku, volim Hrvatsku“.
Na taj je način još jednom promovirana turistička ponuda Grada Otočca, a samom organizacijom pridonijelo se uvažavanju i promoviranju Svjetskog dana turizma koji se održava svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja.
„Povodom Svjetskog dana turizma organizirali smo utrku pod nazivom „Volim Gacku, volim Hrvatsku“, u tri kategotije: „Zajedno za Gacku“, „Dječju utrgu“ i „Utrku na štiklama na 50 “. Od ukupno 37 natjecatelja, najmlađa je bila Žana Rožman sa 5 godina i najstarija Antonela Rožman sa 15 godina. U ogranizaciji ove manifestacije sudjelovali su Grad Otočac, TZ Grada Otočca i Povjerenstvo za strateško planiranje u turizmu. Nagrade koje smo osigurali poklon su bonovi u novčanoj vrijednosti koji se mogu iskoristiti u Xenoxu, dok su dječje nagrade bile društvene igre, mali lap top i romobil“ – kazala je dir. TZ Grada Otočca Mladenka Orešković.
Prvo mjesto u utrci „Zajedno za Gacku“ osvojila je Vanesa Grahovac, drugo Melani Bićanić i treće Martina Jurković.
U dječjoj utrci na 50 metara treće mjesto osvojila je Patricija Rončević, drugo Lana Burić te prvo Patricija Šporčić.
U utrci u štiklama pobijedila je bez konkurencije Jelena Janjatović koja je svoju nagradu poklonila najmlađoj učesnici Žani Rožman.
Dan 27. rujna odabran kao „Dan Svjetskog turizma“ kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije. Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju.
Dražen Prša