U Pećinskom parku Grabovača u tijeku su pripreme za nove aktivnosti skupine volontera pristiglih u tu ustanovu prije nekoliko dana. Na ovaj će  način unatoč pandemiji  koronavirusa ova ustanova i ovoga ljeta provoditi nekoliko projekata od ranije dogovorenih s Europskom unijom. Ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković pojasnila nam je sadržaje  budućih projekata.

-Volonteri su nam stigli početkom kolovoza i već od 3. kolovoza provodimo projekt pod nazivom „Čuvari prirodne baštine“. Stiglo nam je 20 volontera iz  Francuske i Mađarske, dok je dio volontera iz Gruzije za sada odustao zbog epidemije. Ova grupa mladih ljudi educirat će se o našoj lokalnoj zajednici i njezinim karakteristikama, uređivat će poučne staze i ostale sadržaje u parku, organizirat će ljetnu školu s mnoštvom radionica, učiti djecu stranim jezicima… Projekt se provodi u sklopu fonda Europske snage solidarnost Erasmus+, u vrijednosti od 41 000 eura, naglasila je ravnateljica Jelena Milković.

Osim ove grupe volontera, ovoga ljeta u Perušić stiže još jedna skupina mladih čiji će angažman također biti vezan uz fondove EU. Dolazak nove skupine volontera očekuje se iza 15. kolovoza.

M.S.