Volonteri uskoro u PP Grabovača u Perušiću

U Pećinskom parku Grabovača uznapredovale su pripreme za prijem nove skupine volontera. Unatoč pandemiji  koronavirusa ova ustanova će i ovoga ljeta provoditi nekoliko projekata dogovorenih s Europskom unijom. Ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković definirala nam je tek jedan od budućih projekata.

-Počevši od 3. kolovoza provodit ćemo projekt pod nazivom „Čuvari prirodne baštine“. Stiže nam 20 volontera iz Gruzije, Francuske i Mađarske. Ta grupa mladih ljudi educirat će se o našoj lokalnoj zajednici, uređivati poučne staze i ostale sadržaje u parku, organizirat će ljetnu školu s mnoštvom radionica, učiti djecu stranim jezicima… Projekt se provodi u sklopu fonda Europske snage solidarnost Erasmus+, u vrijednosti od 41 000 eura, rekla nam je ravnateljica Jelena Milković.

Nastavak ispod oglasa

U razgovoru napominje kako će se sve volonterske aktivnosti provoditi uz odredbe Stožera civilne zaštite o sprječavanju širenja COVID-19. Osim ove grupe volontera, ovoga ljeta u Perušić stiže još jedna skupina mladih čiji će angažman također biti vezan uz fondove EU

M. S.