Tijekom proteklog vikenda (24. – 27. svibnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i šest prometnih nesreća.

Noću 25./26. svibnja 2019. godine u mjestu Čovići, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 17.45 sati u Gospiću, kada je 36-godišnjak iz Prvan Sela upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, automobilom ušao na cestu s prednošću prolaska a da nije propustio vozila koja se kreću istom, te je u njegov prednji lijevi dio udario neregistrirani motocikl kojim je bez upisane kategorije u vozačku dozvolu upravljao 26-godišnjak iz Gospića. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC u Rijeci.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca, Korenice i Novalje.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 100 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola (0.64 g/kg).

L.O./PULS