Vozači, oprez: Za vikend pojačan nadzor prometa!

Foto:MUP

Kako bi spriječili kršenje prometnih propisa koji uzrokuju najteža stradavanja sudionika u prometu, policija je izvijestila da će i tijekom ovog vikenda na području cijele Hrvatske pojačano nadzirati promet.

“Preventivno-represivne aktivnosti provodit će se uz kontinuiranu prisutnost maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike, a usmjeravat će se na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dozvoljenih brzina te nevezanja sigurnosnim pojasom”, izvijestio je MUP.

Nastavak ispod oglasa

S obzirom na nedavnu seriju teških prometnih nesreća i Hrvatski autoklub je u četvrtak pozvao vozače da uvijek poštuju prometna pravila i svojim ponašanjem u prometu budu uzor, osobito mladim vozačima i najmlađim sudionicima u prometu koji su najugroženija dobna skupina.

Unatoč nekoliko izuzetno teških prometnih nesreća zabilježenih u proteklih desetak dana, po riječima v.d. voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josipa Mataije, statistike u prvih devet mjeseci ove godine bolje su nego u istom prošlogdišnjem razdoblju.

L.O./mup