Samo jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske prilikom kontrole prometa zatekli više vozača pod utjecajem opijata.

-u mjestu Kalić nadomak Senja zaustavili su 19-godišnjeg švicarskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom švicarske nacionalne oznake, te je testiranjem utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem droge. Vozač je odbio vađenje krvi i urina pa mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 10 000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

– u Kompolju kod Otočca zaustavili su osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je pod utjecajem alkohola (1,63 g/kg) upravljao 63-godišnjak. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva jer je postojala bojazan da će pijan nastaviti s činjenjem prekršaja. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

– u Gospiću zaustavili osobne automobile gospićkih registracijskih oznaka, jednim je pod utjecajem alkohola (0,66 g/kg) upravljao 57-godišnjak koji kod sebe nije imao niti jedan osobni dokument, a u svibnju ove godine isteklo mu je i važenje prometne dozvole. U drugom slučaju je automobilom pod utjecajem alkohola (1,27 g/kg) upravljao 24-godišnjak. Obojica su sključeni iz prometa i zbog počinjenih prekršaja uručene su im obavijesti o počinjenim prekršajima;

-u Novalji je polcija zaustavila 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,53 g/kg), bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim mopedom, te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog. Zaustavljen je i 25-godišnji njemački državljani koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,40 g/kg) kojem je izdan prekršajni nalog na iznos od 5 000 kuna.

-policijski službenici Policijske postaje Gospić su noćas u 3,20 sati u Gospiću pomoću zvučnih i svjetlosnih signala zaustavljali osobni automobil gospićke registracijske oznake koji se kretao noću bez upaljenih svjetala, a vozač se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje. Zaustavljen je nakon nekoliko minuta te je utvrđeno da automobilom upravlja 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,98 g/kg). S obzirom da je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

L. O./PULS