Vozio bez dozvole neispravan automobil pa policiji predao nešto droge

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su jučer u 9,40 sati na autocesti A-1 u smjeru Splita kod tunela Sveti Rok zaustavili osobni automobil zadarske registracijske oznake kojim je upravljao 26-godišnjak iz Zadra.

Pri tome je utvrđeno da vozač kod sebe ne posjeduje niti jedan dokument sa slikom kojim bi dokazao svoj identitet, te da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Pri tome je dragovoljno predao policijskim službenicima 2,7 grama marihuane, dvije tablete „ecstasy“ i 0,3 grama heroina što je od njega uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto. Vozač je ipak  odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu.

S obzirom da su na automobilu uočene brojne tehničke neispravnosti, na mjestu zaustavljanja obavljen je tehnički pregled te su utvrđeni opasni nedostaci jer je na automobilu razbijeno stražnje vjetrobransko staklo, te nema ni unutarnje osvrtno zrcalo, a prednja pozicijska svjetla su plave boje što je veći nedostatak uređaja za osvjetljavanje.

Nastavak ispod oglasa

Zadranin je uhićen i nadležnom sudu podnesen je optužni prijedlog, te su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog. Temeljem Rješenja nadležnog suda određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana i predan je u Zatvor u Gospiću.

Jučer u 14,35 sati na dionici državne ceste broj 1 u mjestu Rudanovac  je 75-godišnjak iz Rudanovca upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake za koji je bila priključena laka prikolica, iz smjera Vranovače u smjeru Rudanovca, te u namjeri da skrene ulijevo nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera, te je udario u osobni automobil riječke registracijske oznake kojim je upravljao 66-godišnjak iz Rijeke. Vozač automobila riječke registracijske oznake je teško ozlijeđen, dok je 70-godišnja putnica iz istog automobila lakše ozlijeđena. Protiv 75-godišnjeg vozača osobnog automobila gospićke registracijske oznake će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 8. listopada u Gospiću kod 27-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine (1,50 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 240 km/h izmjerena je u subotu, 9. listopada  na autocesti A-1, između odmorišta Jadova i čvora Sveti Rok, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 25-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

L. O.