Vozite oprezno! Očekuje nas ledena kiša

-

Prema prognozi DHMZ-a do petka ujutro se povremeno očekuje slaba do umjerena ledena kiša ili kiša sa snijegom, pri čemu postoji povećana opasnost od poledice. Moguće posljedice su privremeni prekid cestovnog i željezničkog prometa, puknuće električnih vodova pod težinom leda i slično.

DHMZ je objavio kako u cijeloj Hrvatskoj danas, sutra u prvom dijelu dana te ponovno sutra navečer postoji mogućnost za kišu koja se mjestimice može smrzavati na tlu i stvarati poledicu. Sredinom dana i poslijepodne očekuje se prolazno kidanje naoblake.

Nastavak ispod oglasa

Osim na sjevernome Jadranu i u Gorskom kotaru, oborine će sredinom dana i poslijepodne prolazno prestati, a u mnogim će se krajevima i djelomice razvedriti. U Slavoniji i u gorju očekuje se povremeno umjeren jugoistočnjak, na krajnjem istoku moguće i jak. Na Jadranu se očekuje jako i olujno jugo.

Temperatura u nizinama i Gorskom kotaru većinom će se kretati od -2 do 3, u Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 6 i 11, a na Jadranu između 9 i 14°C. Najniža temperatura u Zagrebu bit će oko -1, a najviša između 1 i 4°C.

L.O./24/DHMZ