Vraćena bomba i nešto streljiva, kradu se peći na drva

Tijekom prvoga vikenda u listopadu na području Policijske uprave ličko-senjske evidentiran je pronalazak minskoeksplozivnog sredstva i dvije dragovoljne predaje oružja:

Tako je u mjestu Krivi Put, predio Klaričevac pronađeno je topničko zrno call. 100 mm, zaostalo iz II. Svjetskog rata. S obzirom na njegovu veličinu i mjesto gdje je pronađeno pravo je čud da ga nitko nije ranije uočio. 

Nastavak ispod oglasa

U Oočcu je osoba dragovoljno predala 30 komada puščanog streljiva, 14 komada pištoljskog streljiva, 3 komada manevarskog streljiva i ručnu bombu M 75.

Građanin Gospića je  dragovoljno predao okvir za pištolj i 8 komada streljiva call. 7,62×25 mm za pištolj TT-ja te jedan komad školskog streljiva. 
 
Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Policij i dalje upozorava  građane da oružje i eksplozivna sredstva sami ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Tijekom protekloga vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, o čemu smi već izvještavali.

U vremenu od 24. kolovoza do 2. listopada 2021. godine u Mekinjaru, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost 62-godišnjeg vlasnika i provalio u pomoćni gospodarski objekt iz kojeg je ukrao dvije peći na drva.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

L. O.