I u četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano i danju vruće, uz najvišu temperaturu zraka većinom 32 i 33 °C. Jutarnja pak između 17 i 19 °C, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj jutro ponegdje još malo toplije nego na istoku, a i dnevna temperatura će biti viša, do 35 °C. I ovdje obilje sunca, a malo oblaka bit će uglavnom poslijepodne.

I u Gorskome kotaru i u unutrašnjosti Istre će poslijepodne biti oblačnije nego prijepodne. Štoviše, moguć je i pokoji pljusak, vjerojatnije u gorju. No, prevladavat će sunčano, uz obalu sjevernog Jadrana i vedro, posebice na otocima. Nakon slabe do umjerene bure, zapuhat će vjetar s mora. I dalje je na snazi velika opasnost od toplinskog vala uz dnevnu temperaturu zraka od 30 do 34 °C, a i jutro će ponegdje duž obale biti vrlo toplo.

I mjestimice u Dalmaciji temperatura se noću neće spuštati ispod 25 °C, a danju će uz pretežno vedro vrijeme porasti na vrijednosti između 33 i čak 36 °C. Osvježenje će nekima donositi povremeno umjeren jugozapadnjak ili se može potražiti u moru temperature između 24 i 26 °C.

Na jugu Hrvatske podjednake vremenske prilike – obilje sunca, ponegdje i vrlo topla noć te vruć i vrlo vruć dan. Nakon noćnog burina, zapuhat će jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Pritom će more biti uglavnom malo valovito.

Od petka do ponedjeljka nestabilno!

I u petak na Jadranu još većinom sunčano te vruće i vrlo vruće. Popodne su ipak na sjeveru, uz lokalno jači razvoj oblaka, mogući pljuskovi s grmljavinom, čak i izraženiji. Za vikend će zapuhati jugo, a vrućinu će posvuda prekinuti povremeni pljuskovi, ponegdje vjerojatno i grmljavinsko nevrijeme, koje je moguće još i u ponedjeljak.

I na kopnu će već u petak nakon vrućine i sparine mjestimice biti pljuskova s grmljavinom. Za vikend manje vruće, ali još nestabilnije, uz česte pljuskove, lokalno i izraženije, praćene grmljavinom pa i tučom te zamjetnim vjetrom. Povremene kiše, pa i ponekog pljuska bit će još i u ponedjeljak, a od utorka vjerojatno stabilnije i ponovno toplije.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

L.O./HRT