Vremenske neprilike otkrile raspad sistema i zatvoren Gradski ured na Ličkom Osiku

Gospić je danas nakon Zadra bio državni rekorder po padalinama. Dok je Zadar posjetio cijeli državni vrh, teške vremenske nepogodne nisu značajnije zabrinule novo gradsko vodstvo.

Tri mjeseca nakon stupanja na dužnost, novi gradonačelnik se odlučio na taktiku blaćenja. Iako je teška vremenska nepogoda  pogodila Gospić, poplavila podrume i kuće, nanijela velike štete izostalo je održavanje Stožera civilne zaštite. Taj čin do sada je bio minimum postupanja službi, način izvješćivanja javnosti, ali i način preventivnog djelovanja.

Kako bi ponovno oblatio bivšu gradsku vlast, gradonačelnikov osobni blogger imao je danas poseban zadatak na Ličkom Osiku. Morao je naći jednog stanara koji će uputiti pogrdne riječi, napasti bivšu vlast “koja je kriva za sve”, pa i za poplave na Ličkom Osiku.  Na terenu se “slučajno” našla jedna “gospođa” koja je dala izjavu kako je bivša zamjenica gradonačelnika sebe osigurala(svoju zgradu) i kako ju je briga za sve druge.

Nedugo nakon susreta “novinara” i “građanke” posjetili smo Lički Osik, točnije zgradu u kojoj živi bivša zamjenica Marta Grgurić. Kao i u drugim zgradama zatekli smo vodu do koljena. Naravno, nigdje nismo zatekli hrpu fekalija, kako navodi gradonačelnikov blogger. 

Sasvim je jasno da se u Gospiću još uvijek vodi nekakva predizborna kampanja. Vode je upravo one osobe koje su osvojile vlast i koje su već morale početi raditi. Što su vladajući u tri mjeseca napravili za Lički Osik?

Prvi potez je bio zatvaranje novootvorenog ureda namjenjenog upravo građanima Ličkog Osika. Ovo bi naravno prošlo nezapaženo da danas nismo poljubili zatvorena vrata i doznali informacije o ovome.

Nije li nova gradska vlast mještanima L.Osika obećala sve – od obnove zgrada, uređenja naselja itd. Vjerujemo kako je danas svima jasno da od svega toga neće biti ništa. Ako nisu bili sposobni održati jedan običan ured, kako to gradonačelnik misli obnoviti zgrade i to novcima Vlade RH čijeg premijera konstantno napada radi ustaša i 41.?

Lički Osik je stao! Započeti projekti asfaltiranja su zaustavljeni, svaki kontakt sa nadležnim Mjesnim odborom prekinut pa tako i svi drugi projekti.

Nažalost aktualna vlast živi za jučer, bez vizije za danas i sutra, a to ne vodi nikuda.

L.O.