Kako vrijeme odmiče ostavljaju nas mnogi ljudi koji su, svako na svoj način, obilježili vrijeme u kojem su živjeli.

-General Janko Bobetko svakako je najveći strateg Domovinskog rata, časnik zaslužan za kreaciju vojnih operacija Medački džep  i Oluja. Zbog velikih zasluga u operacijama oko Gospića Gradsko vijeće Grada Gospića proglasilo ga je počasnim građaninom 2002. godine. Povelju mu je dodijelilo izaslanstvo Grada Gospića u ranu jesen iste godine predvođeno tadašnjim gradonačelnikom Milanom Kolićem.

-Dragutin Tadijanović bio je Hrvatski bard i omiljeni pjesnik mnogih generacija i rado je pohodio Liku odakle vuče korijene. Svega  dvije godine prije smrti zadnji je puta pohodio Liku i fotografirao se s djecom u Lovincu 2005. godine.Tada je napunio 100 godina.

-Dr. Krešo Petrović je najveći dio života proveo u Perušiću. Bio je poznat i daleko izvan toga mjesta u liječničkim krugovima jer je bez bogate dijagnostičke opreme gotovo besprijekorno točno određivao dijagnoze i preporuke za liječenje svojih pacijenata. Imao je ponude za mnoge odgovorne zadaće u struci, ali se ovaj rođeni Hercegovac zaljubio u Liku i Perušić gdje je i umro.

L.O.