„Vremeplov kroz Liku“

GOSPIĆ – U sklopu obilježavanja Dana Grada Gospića sinoć je u atriju Kulturno-informativnog centra Gospić otvorena izložba fotografija Franje Starčevića. Ovaj gospićki student fotografijom se bavi niz godina, a jedan je od osnivača Foto kluba „Lika“ . Izložba pod nazivom „Vremeplov kroz Liku“ posjetiteljima je predstavila 21 fotografiju. Autor ih je realizirao na nekoliko lokaliteta, a model je bila studentica Ivona Puljić.

Franjo  Starčević
Franjo Starčević

-Fotografije su nastale na obalama rijeke Like, u Brušanima na potoku Suvaja, u spilji Samograd kod Perušića, te na nekoliko šumskih područja u okolici Gospića. Uz Ivonu koja je nosila modele haljina iz ’50.-ih godina značajna mi je bila pomoć make-upa Sare Marđetko, za stilling frizura je bila zadužena Tajana Zega, dok je asistent bio Tomislav Špalj. Želja mi je bila pokazati prirodne ljepote Like, a sve sam ukomponirao uz retro-odjeću iz prve polovice prošloga stoljeća, rekao nam je Franjo koji se uspješno okušao i kao rock glazbenik.
O važnosti fotografije kao medija i dijela urbane kulture govorio je gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić.
– Zahvalio bih Franji i njegovim prijateljima na trudu koji je rezultirao ovim prelijepim fotografijama, rekao je gradonačelnik Krmpotić. Fotografijom se bavi sve više ljudi, što je stavlja u red sve masovnije i popularnije sub-kulture. Netko je večeras rekao da se na ovakvim manifestacije uvijek pojavljuju isti ljudi. To je samo djelomično točno. Ujedno je i dokaz da je Gospić kao urbana sredina stvorio jedno jezgro, jedan ljudski potencijal koji prati ovakva zbivanja i redovno ih posjećuje. Drago mi će što sam ovdje i što mogu reći da je Grad Gospić i do sada pomagao i pratio kreativni rad svojih sugrađana. Uvjeren sam da će takav trend nastaviti, rekao je gradonačelnik Krmpotić i proglasio izložbu „Vremeplov kroz Liku“ otvorenom.

Nastavak ispod oglasa

M. S.