Vrhovine kao veliko gradilište

Izgradnja III. faze vodovodne mreže na području Općine Vrhovine ulazi u završnu fazu. Stojevi i radnici poduzeća „Gradex“ iz Zaboka neprestano su na terenu i prekida je bilo samo zbog oblinih oborina. Rekao nam je to  načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić definirajući detalje ovoga projekta.

– Na ovaj način ćemo trajno riješiti vodo-opskrbu na gotovo cijelom području općine Vrhovine, izuzev naselja Turjanjski. Vrijednost radova je oko 5,9 milijuna kuna, a financiraju  se iz Fonda za ruralni razvoj RH. Tako ćemo, osim znatnog povećanja kvalitete života naših građana, stvoriti i pretpostavke za intenzivniji gospodarski razvoj, s naglaskom na nastavak razvoja turizma. Nastave li se radovi  odvijati s ovom dinamikom očekujemo da se izgradnja III. faze vodovoda u našoj općini realizira sredinom kolovoza ove godine, uvjeren je načelnik Delić.

Nastavak ispod oglasa

U Općini Vrhovine su unatrag nekoliko godina stvoreni brojni uvjeti za razvoj turizma, pri čemu se izgradnja infrastrukture s pravom naglašava kao prioritet.

M.S.