Vrhovine na putu turističkog uzleta

Čini se da popularnost ZIP-line žičare „Pazi medo“ u Vrhovinama neprestano raste. Postala je pravi mamac za sve ljude željne navale adrenalina. Potvrdio nam je to u razgovoru i načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

-Ovogodišnju sezonu vožnji žičarom ZIP line zaključili smo 3. studenoga kada smo dosegli rekord od 5 100 vožnji. Da nas je vrijeme poslužilo taj bi broj bio daleko veći jer je popularnost ove žičare sve veća. Već neko vrijeme mnoge naše aktivnosti okrenute su realizaciji Sportsko-rekreacijskog centra „Bijeli vrh“ pored Vrhovina. Već smo u cjelosti isplatili sve vlasnike obližnjih parcela tako da nema imovinsko-pravnih zapreka u ovome projektu. Skijalište i svi objeki SRC „Bijeli vrh“ stajat će oko 10 milijuna eura. Oko 40 posto bit će sredstva iz EU fondova, a ostatak su sredstva Općine Vrhovine i privatnih poduzetnika. Izgradnja ovog projekta značit će najmanje 20 novih radnih mjesta pa ćemo radnike morati potražiti izvan našeg područja. Dugoročno gledano projekt SRC „Bijeli vrh“ u mnogome će biti iznimno važan u gospodarskom smislu za cijelu Liku, ističe načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proljetos je na lokalitetu Donji Babin Potok otvoreno respektabilno turističko naselje „Big Bear Resort“. Blizina NP Plitvička jezera i netaknuta priroda ovoga područja svakako su aduti koje su posjetitelji prepoznali i pohrlili u ovaj dio Like.

M.S.