Čini se da popularnost ZIP-line žičare „Pazi medo“ u Vrhovinama neprestano raste. Postala je pravi mamac za sve ljude željne navale adrenalina. Potvrdio nam je to u razgovoru i načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

-Ovogodišnju sezonu vožnji žičarom ZIP line zaključili smo 3. studenoga kada smo dosegli rekord od 5 100 vožnji. Da nas je vrijeme poslužilo taj bi broj bio daleko veći jer je popularnost ove žičare sve veća. Već neko vrijeme mnoge naše aktivnosti okrenute su realizaciji Sportsko-rekreacijskog centra „Bijeli vrh“ pored Vrhovina. Već smo u cjelosti isplatili sve vlasnike obližnjih parcela tako da nema imovinsko-pravnih zapreka u ovome projektu. Skijalište i svi objeki SRC „Bijeli vrh“ stajat će oko 10 milijuna eura. Oko 40 posto bit će sredstva iz EU fondova, a ostatak su sredstva Općine Vrhovine i privatnih poduzetnika. Izgradnja ovog projekta značit će najmanje 20 novih radnih mjesta pa ćemo radnike morati potražiti izvan našeg područja. Dugoročno gledano projekt SRC „Bijeli vrh“ u mnogome će biti iznimno važan u gospodarskom smislu za cijelu Liku, ističe načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

Proljetos je na lokalitetu Donji Babin Potok otvoreno respektabilno turističko naselje „Big Bear Resort“. Blizina NP Plitvička jezera i netaknuta priroda ovoga područja svakako su aduti koje su posjetitelji prepoznali i pohrlili u ovaj dio Like.

M.S.