Lička zima bez snijega (barem za sada) nije pretjerano atraktivna turistima. Osim planetarno popularnog NP Plitvička jezera, tek su rijetki smještajni kapaciteti sada otvoreni i imaju nešto najava posjetitelja kojima su najvažniji dobar smještaj i mir.
Prema tvrdnjama načelnika Općine Vrhovine Milorada Delića toga na ovome području ne nedostaje.

-Iako je u ovo doba godine manje gostiju, na području naše općine u funkciji su dva veća smještajna kapaciteta. To su kamp Big Bear i Plitvice green relax s cca. 100 smještajnih jedinica.
U funkciji je i mnoštvo privatnih apartmana visoke kategorije koje također mogu primiti goste. Zadnjih godina je na ovome području uloženo puno truda i sredstava kako bi u Vrhovinama nadomak NP Plitvička jezera bila znatno podignuta kvaliteta smještajnih jedinica. Uz to se puno radi i na popratnim sadržajima tako da su Vrhovine na najboljem putu da vrlo skoro postanu vrlo poželjna turistička destinacija, zaključio je načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

Na ovome području je u tijeku realizacija Sportskog centra „Bijeli vrh“ koji bi svojim skijaško-rekreacijskim sadržajima trebao postati novi poticaj turistima da u Lici provedu što više vremena.

L. O.