Vrhovine sve popularnije među turistima

Lička zima bez snijega (barem za sada) nije pretjerano atraktivna turistima. Osim planetarno popularnog NP Plitvička jezera, tek su rijetki smještajni kapaciteti sada otvoreni i imaju nešto najava posjetitelja kojima su najvažniji dobar smještaj i mir.
Prema tvrdnjama načelnika Općine Vrhovine Milorada Delića toga na ovome području ne nedostaje.

-Iako je u ovo doba godine manje gostiju, na području naše općine u funkciji su dva veća smještajna kapaciteta. To su kamp Big Bear i Plitvice green relax s cca. 100 smještajnih jedinica.
U funkciji je i mnoštvo privatnih apartmana visoke kategorije koje također mogu primiti goste. Zadnjih godina je na ovome području uloženo puno truda i sredstava kako bi u Vrhovinama nadomak NP Plitvička jezera bila znatno podignuta kvaliteta smještajnih jedinica. Uz to se puno radi i na popratnim sadržajima tako da su Vrhovine na najboljem putu da vrlo skoro postanu vrlo poželjna turistička destinacija, zaključio je načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

Nastavak ispod oglasa

Na ovome području je u tijeku realizacija Sportskog centra „Bijeli vrh“ koji bi svojim skijaško-rekreacijskim sadržajima trebao postati novi poticaj turistima da u Lici provedu što više vremena.

L. O.