Vrhovni sud pravomoćno oslobodio bivše policijske djelatnike Blaženku Mraović i Milana Rasta

Osam godina od početka istrage trajala je pravosudna trakavica koju je ovih dana okončao Vrhovni sud Republike Hrvatske. Nekadašnji djelatnici MUP-a Blaženka Mraović i Milan Rast, tada zaposleni u Policijskoj upravi ličko-senjskoj bili su optuženi za nesavjesno obavljanje posla i privremeno udaljeni iz službe. Sada je Vrhovni sud odlučio kako su oni savjesno radili svoj posao te da su oslobođeni svih optužba USKOK-a.

U presudi Vrhovnog suda RH od 1. listopada 2021. se ističe:

Nastavak ispod oglasa

– Odbija se žalba USKOK-a za opt. Blaženku Mraović i opt. Milana Rasta kao neosnovana, te se u pobijanom, a neukinutom dijelu potvrđuje prvostupanjska presuda.

Suprotno žalbenim tvrdnjama i po ocjeni ovog drugostupanjskog suda postupanje opt. Blaženke Mraović i opt. Milana Rasta bilo je u okviru redovnog obavljanja njihovih poslova, bez dokaza da je njihovo zaduživanje poduzimano s nakanom da se prvooptuženi materijalno okoristi, kako je to pravilno zaključio sud prvog stupnja, stoji u presudi Vrhovnog suda.

U vrijeme kada su okrivljeni za nepostojeće propuste u radu, Blaženka Mraović bila je tajnica načelnika Policijske uprave, a Milan Rast voditelj kadrovskih poslova. Prijava za njihove izmišljene propuste stigla je u PNUSKOK dok je načelnik bio Ante Podnar. Na ovaj način će MUP RH za oboje krivo optuženih isplatiti pozamašne novčane iznose. U međuvremenu je Milan Rast umirovljen, ali sa stigmom kako je prisilno udaljen s posla zbog nepostojećih prekršaja i navodnih propusta, javlja Novi list.

L.O.