Varljivo i sušno proljeće uveliko je omelo redovne vegetacijske cikluse ličkih poljoprivrednika. OPG-i koji su vršili navodnjavanje usjeva nisu imali problema s urodom. Tako je bilo i s OPG-om Borčić iz Vukšića. Na 1 200 stabljika malina organizirali su navodnjavanje „kap po kap“ i ipak imali vrhunski urod. Potvrdila nam je to Višnja Borčić.
-Ubrali smo oko 700 kg malina vrhunske kvalitete, dostojne zaštitnog znaka za kvalitetu „Lika Quality“. Prijašnjih godina smo ih prodavali i na Plitvičkim jezerima, nešto po Zagrebu, Rijeci, Zadru. Ove smo godine sav urod prodali na kućnom prahu i nije bilo nikakvih problema s plasmanom, rekla nam je Višnja Borčić. U berbama su sudjelovali suprug Bertil i sin Luka, baka Manda i mnoštvo prijatelja
Jedan od razloga uspješnog plasmana njihovih malina je osim vrhunske kvalitete i cijena: već nekoliko godina njihove maline stoje po 40 kuna za kilogram. Istovremeno su se mnogi nakupci „potrudili“ pa su po Zadru, Zagrebu i Rijeci ličke maline plasirali po 100 kuna za kilogram!

L. O.