Vrhunski med kontra nekvalitete

Na nedavnoj  četvrtoj po redu podjeli certifikata za kvalitetu „Lika quality“ ovom laskavom titulom ovjenčao se OPG Kasumović iz Perušića. Certifikat je tada preuzeo Luka Kasumović(37) jedan od 19 doktora znanosti iz Ličko-senjske županije.

Ovaj radišni, visoko obrazovani mladić zaposlen je u perušićkoj Šumariji, ali uza sve obveze ima i vrlo uspješan OPG za pčelarstvo i stočarstvo. Uzgojem stoke u Lici se uspješno bave mnogi, ali je pčelarstvo još uvijek nedovoljno afirmirano.

Nastavak ispod oglasa

-Sve što naš OPG proizvede od meda i pčelinjih proizvoda je vrhunski i čisto. Bez primjesa. Imamo 200 košnica. Nedavno sam kupio uređaj za punjenje meda za ugostiteljstvo. Pitate kako se to događa na tržištu jer se ustanovi da neki med ima primjesa i nedovoljnu kvalitetu?

Nedavno sam imao više ponuda da bi prodao svoj med na veliko i to sam odbio. Nije u pitanju zarada, već princip. Mnogi nakupci kupuju med na veliko, dodaju mu različite supstance i onda takav proizvod daju na tržište. Takav je med nešto jeftiniji od pravog, ali neusporedivo nekvalitetniji. Protiv takvih se mi proizvođači pravog i čistog meda možemo boriti samo vrhunskom kvalitetom, kategorički naglašava Luka.

M. S.