Vrijedan dar OŠ „Anž Frankopan“ u Kosinju

Osnovna škola „Anž Frankopan“ danas se na trenutak prometnula u  vrijeme Renesanse i Baroka. Prekrasan glazbeno -scenski spektakl učenicima i učiteljima predstavio je  renomirani zbor „Chorus angelicus“ iz Varaždina. Članovima zbora doista nije bilo važno što su se nakon svjetala brojnih velikih pozornica našli u jednoj maloj seoskoj školi gdje su odjeveni u autentično ruho onoga vremena prezentirali kulturni sadržaj bez premca.

Zbor je izveo mnoge  skladbe  proslavljenog talijanskog skladatelja i dirigenta Claudia Monteverdia. Bio je ovo jedan od onih nastupa gdje se pomno pratio svaki ton, svaka doba, gledalo skupocjeno ruho. Zborom je ravnao poznati dirigent, orguljaš, skladatelj i zborovođa, maestro Anđelko Igrec. Ujedno su održane i tri radionice za djecua pa je cijeli  program ovoga kišnoga ponedjeljka  završio motom škole: „Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju“ (sv. Majka Terezija).

Nastavak ispod oglasa

Ovaj program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u provedbi programa „Ruksak pun kulture-umjetnosti i kultura u vrtiću i školi za 2017. godinu“. Posebnost ovog kulturnog događaja ogleda se i u činjnici da je škola u Kosinju  odabrana kao domaćin vrijednog koncerta  između 224 osnovnoškolske ustanove. Bio je ovo još jedan dokaz po kojemu se vridnost škola ne mjeri skupocjenom opremom, veličinom zgrada i stotinama učenika.

 Z.V./M. S.