Vrijedna donacija perušićkoj školi

U Osnovnu školu Perušić stigla je donacija od strane jedne od osiguravajućih kuća u Republici Hrvatskoj, osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d. Riječ je o uredskom namještaju, točnije 34 komada uredskog i učioničkog namještaja, 11 ormara, 11 pisaćih stolova, te po šest ladičara i komoda. Odlukom uprave UNIQA osiguranja d.d. ovo osiguravajuće društvo pokrilo i troškove dostave navedenog namještaja u Perušić, što je dodatna vrijednost koja nije obuhvaćena prvotnom idejom.

Unatoč za ličke prilike iznimno visokoj temperaturi zraka, namještaj su s radošću pomogli unijeti radnici koji izvode zahtjevne radove vezano uz energetsku obnovu OŠ Perušić. U ime općine Perušić ovu vrijednu donaciju preuzela je Nada Marjanović, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela. Valja istaknuti i kako je ova donacija osim u Perušić stigla u još 15 škola Ličko senjske županije, u potresom stradale škole na području Sisačko moslavačke županije, te u Tehničku školu Zagreb zahvaljujući predsjednici Radne skupine za obrazovanje i kulturu Hrvatske zajednice županija Katarini Milković, zamjenici pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba koja je ovu vrijednu donaciju ponudila školama svih županija, a nastavno na prijedlog svog školskog kolege.

Nastavak ispod oglasa

-Kontaktirana sam od strane UNIQA osiguranje d.d. i zamoljena pomoći im pronaći odgojno obrazovne ustanove voljne prihvatiti donaciju dobro očuvanog uredskog namještaja kojeg su iz određenih razloga prisiljeni otpisati. Uvjerivši se kako je namještaj u zaista sjajnom stanju, gotovo nekorišten, predložila sam da ga kao predsjednica Radne skupine već tijekom prve sljedeće sjednice Radne skupine ponudim županima, odnosno pročelnicima upravnih odjela/ureda za društvene djelatnosti. Ideja je od strane članova Radne skupine nazočnih na on line sjednici 15. lipnja 2021. godine s veseljem prihvaćena, baš kao i napomena s moje strane da se zbog kratkoće roka preuzimanja prihvati princip tzv. “najbržeg prsta“. Osobno sam sretna što je jedna od najbržih bila ravnateljica OŠ Perušić, Snježana Milković, s obzirom da je riječ o meni iznimno dragoj školi jer su je nekoć pohađali moje bake i moji djedovi, moj otac i njegova brojna braća i na neki način osjećam se dužnom pomagati na neki svoj način tom predivnom kraju i toj školi kako bi osigurali što bolje uvjete obveznog osnovnoškolskog obrazovanja malobrojnoj perušićkoj djeci, rekla je Katarina Milković.

L. O.