Vrijeme danas: Bura, kiša, poledica i snijeg…

Oblaci te u prvom dijelu dana i mjestimičan snijeg obilježit će nedjelju na istoku zemlje. Napomenuti treba kako prijepodne i sredinom dana snijeg može ponegdje prijeći u susnježicu i kišu, uglavnom u zapadnoj Slavoniji. Uz slab do umjeren sjeverac temperatura će zraka biti od -2 do 2 °C.

U središnjoj Hrvatskoj je poslijepodne moguće i djelomično razvedravanje. Prije toga oblaci i snijeg, uglavnom u noći i prijepodne, kada mjestimice može biti susnježice pa i kiše. Temperatura će biti uglavnom od -2 do 3 °C, u krajevima gdje će se naoblaka raskinuti i malo viša, javlja HRT.

Nastavak ispod oglasa

Kiša će na sjevernom Jadranu uglavnom do jutra prestati te će tijekom dana biti većinom sunčano. U gorju pak uglavnom oblačno s povremenim snijegom. Puhat će na obali umjerena i jaka, ponegdje na udare i olujna bura, osobito podno Velebita, gdje neće biti iznenađenje ako s njom stigne i poneka pahulja snijega.

U Dalmaciji će prvi dio nedjelje biti oblačniji od drugog. Pritom u noći i ujutro još ponegdje treba računati na kišu. Bura će jačati te će poslijepodne ponegdje biti jaka, a dnevna temperatura između 7 i 12 °C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će u prvom dijelu dana uz oblake i mjestimičnu kišu još puhati jugo i istočnjak, a tijekom sunčanijeg poslijepodneva bura, koja ponegdje može biti i jaka. More pritom većinom umjereno valovito.”

U ponedjeljak još na kopnu slabe oborine, na Jadranu jaka bura, zatim sunčanije, mirnije, ali i ujutro hladnije…

“U ponedjeljak na kopnu još uglavnom oblačno i podjednako hladno kao u nedjelju, uz malo snijega većinom samo u gorju. Od utorka veća vjerojatnost za sunčana razdoblja, ali i za maglu, koja u pojedine dane mjestimice može biti dugotrajna pa temperatura neće porasti kao u predjelima gdje će biti sunca.

Na moru idućih dana sve sunčanije, pri čemu će bura još u ponedjeljak mjestimice biti jaka s olujnim udarima, poglavito podno Velebita, gdje može donijeti pahulje snijega do obale. Sredinom tjedna okrenut će prolazno na sjeverozapadnjak, a temperatura zraka će porasti pri čemu će prevladavati sunčano.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing., iz DHMZ-a.

L.O./DHMZ