Vrijeme danas: Djelomice sunčano, većinom i toplije

0

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro mjestimice maglu. Vjetar će biti slab, prema večeri mjestimice umjeren jugoistočni, a najviša temperatura između 4 i 7 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Vjetar slab, prema kraju dana ponegdje umjeren južni, a temperatura će biti malo viša nego u srijedu, poslijepodne često i do 8 °C, javlja HRT.

Oglas

U gorju i na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano iako uz manje vedrine nego u srijedu. Magle ujutro može biti po gorskim kotlinama, unutrašnjosti Istre te na otvorenom moru. Vjetar slab, na otvorenom umjeren sjeverozapadni, a u gorju prema večeri jugozapadni. Ujutro podno Velebita mjestimice slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 9 do 14 °C, u gorju malo niža.

U Dalmaciji također pretežno sunčano, a po kotlinama Zagore može ujutro biti i magle. Vjetar na moru slab i umjeren sjeverozapadni uz malo do umjereno valovito more, a ujutro duž obale bura. Jutarnja temperatura od -3 °C u unutrašnjosti do 7 °C na otocima, a poslijepodne između 10 i 15 °C.

Sunčano će i u četvrtak biti na jugu Hrvatske, no uz uglavnom slabu buru i sjeverozapadnjak te malo valovito more. Ujutro malo hladnije, a dnevna temperatura podjednaka današnoj, ponegdje i do 15 °C.”

I sljedećih dana relativno stabilno, ali…

“U petak – vjerojatno i početkom novoga tjedna – na kopnu barem djelomice sunčano, a za vikend većinom oblačnije, osobito u nedjelju na zapadu. Ujutro mjestimice magla, vjerojatnija u novome tjednu. U petak će zapuhati uglavnom umjeren jugozapadnjak s kojim će dnevna temperatura porasti, pa i na vrijednosti više od 10 °C. Zatim danju opet niža. Iako manje nego u četvrtak, jutra će od petka i dalje biti relativno hladna.

Na Jadranu u nastavku tjedna pretežno sunčano. Više oblaka u petak će biti na sjevernom dijelu, u subotu na jugu, ali uglavnom će ostati suho. U petak ujutro mjestimice može biti i magle. Slab sjeverozapadnjak, tijekom vikenda će prolazno okrenuti na umjerenu do jaku buru. Početkom novoga tjedna moguće je ponovno oblačnije vrijeme, posebice na sjevernom dijelu, gdje se ne smije isključiti ni mogućnost mjestimične slabe kiše. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

L.O.