Vrijeme danas: Hladnije uz buru i kišu

0

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, mjestimice i obilnijih, uz koje može pasti i više od 50 litara kiše po četvornom metru. Umjerenog i jakog sjevernog vjetar bit će uglavnom prijepodne, a najviša temperatura bit će za oko 10 °C niža nego u utorak, javlja HRT.

Još će svježije biti u središnjoj Hrvatskoj, uz temperaturu između 19 i 21 °C. Pritom će mjestimice biti obilne kiše uz umjeren, povremeno i jak sjeverni vjetar – nimalo ljetni ugođaj!

Oglas

I u gorju će kiša biti česta, ponegdje i obilna, uz mjestimice više od 40 litara po četvornom metru. Na sjevernom Jadranu uz promjenljivu naoblaku pljuskova i grmljavine bit će uglavnom u noći i ujutro. Uz kišu probleme bi mogao stvarati i vjetar, na kopnu umjeren do jak sjeverni, a na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Bit će razmjerno svježe, u gorju s temperaturom oko 18 °C, na Jadranu od 24 do 26 °C.

Lokalnih pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih, bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, osobito u prvom dijelu dana. Najviša temperatura zraka bit će između 25 i 28 °C. Puhat će umjerena do jaka bura, u sjevernoj Dalmaciji na udare i olujna, uz umjereno valovito i valovito more.

Na krajnjem jugu Hrvatske u prvom dijelu dana umjereno i jako jugo, a prema večeri zapuhat će bura. Pritom će uz promjenljivu naoblaku povremeno biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih. Najviša temperatura zraka oko 27 °C.

U nastavku tjedna sunčanije i toplije, ali…

“U četvrtak na kopnu još može biti kiše te lokalnih pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih. Od petka ponovno sunčanije i stabilnije uz porast temperature zraka.

I na Jadranu u četvrtak sunčanije i toplije, a osobito na jugu još uz vjerojatnost lokalnih pljuskova. Od petka pretežno sunčano i vruće. Puhat će uglavnom umjerena bura koja će u subotu oslabjeti.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O./DHZM