Vrijeme danas: i dalje južina i iznadprosječna toplina, ponegdje uz malo kiše

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro ponegdje može biti i magle. Vjetar uglavnom slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura bit će podjednaka kao u utorak, a dnevna će biti od 13 do 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također djelomice sunčano uz povremeno umjeren, na sjeveru i jak jugozapadni i južni vjetar. Temperatura će biti malo niža nego u utorak, ali i dalje iznimno visoka. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 12 °C, a najvipa dnevna ponegdje i 19 °C, javlja HRT.

Nastavak ispod oglasa

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu oblaka će biti više nego na sjeveru unutrašnjosti, pa će mjestimice biti kiše ili ponekog pljuska. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar. Na moru umjereno i jako jugo uz umjereno valovito i valovito more.

Promjenljive naoblake i mjestimične kiše bit će i u Dalmaciji. Puhat će umjereno i jako, na otvorenome moru i vrlo jako jugo pa na otvorenom srednjeg Jadrana more može biti i jače valovito. Najniža temperatura od 9 °C u unutrašnjosti do 16 °C na otocima, a najviša uglavnom 17 ili 18 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske vjetrovito i promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak. Jugo će i dalje biti jako, na otvorenom i vrlo jako, a temperatura ujutro od 11 do 15 °C, danju od 16 do 19 °C.”

I u nastavku tjedna relativno toplo, uz južinu i sve češću kišu…

“U unutrašnjosti će u nastavku tjedna ujutro mjestimice biti magle, većinom na istoku, a tijekom dana umjerene, u gorju i povećane naoblake. Mjestimične kiše bit će većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, i to osobito u subotu i ponegdje u nedjelju. Iznimno toplo bit će sve do kraja tjedna.

Na Jadranu će promjenljive naoblake i povremene kiše biti tijekom cijelog tjedna, osobito u četvrtak te za vikend kad će ponegdje biti i obilnija uz moguću grmljavinu. Sve do subote puhat će umjereno i jako, često i vrlo jako jugo, u nedjelju i južni vjetar, a zatim će sljedeći tjedan okrenuti na sjeverozapadnjak s kojim će osvježiti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

L.O./DHMZ