U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno i pretežno oblačno, mjestimice i kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverni, a temperatura ujutro oko 13 °C.

U središnjoj Hrvatskoj povremeno kiša, ponegdje i u obliku pljuskova, a od sredine dana smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najviša temperatura oko 20 °C.

U gorju umjereno do znatno oblačno, povremeno s kišom. Na sjevernom Jadranu sunčanije, a lokalno je na riječkom području i u unutrašnjosti Istre moguć pljusak. Slab i umjeren sjeveroistočnjak i bura krajem dana će pojačati. Bit će toplije nego u subotu.

U Dalmaciji promjenljivo, a uglavnom u unutrašnjosti moguć je lokalni pljusak. Slabo do umjereno jugo okrenut će na zapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjeveru i buru. Najniža temperatura zraka između 15 i 20 °C.

Na jugu Hrvatske oblačnije, uz mogućnost za ponegdje malo kiše. Uglavnom će puhati slabo do umjereno jugo, a najviša temperatura većinom će biti od 24 do 27 °C.”

I u sljedećem tjednu promjenljivo…

“U ponedjeljak na kopnu uglavnom suho i sunčanije, te razmjerno toplo. Zatim opet promjenljivo, osobito u utorak povremeno s kišom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni.

Na Jadranu u ponedjeljak većinom suho i na sjeveru pretežno sunčano. U utorak i srijedu promjenljivo, mjestimice uz kišu, pa i u obliku pljuskova. Bura će na sjevernom Jadranu biti još jača, a i dalje će biti toplo.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O.