Foto: HRT Vrijeme

U ponedjeljak na istoku Hrvatske promjenjivo i pretežno oblačno. Mjestimice će biti susnježice i snijega. Puhat će umjeren, u početku i jak sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna između 4 i 6.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također uz promjenjivu naoblaku povremeno biti susnježice i snijega. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu najviše sunčanog vremena, a u gorskim krajevima većinom oblačno sa snijegom, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Snijeg nošen burom moguć je i uz obalu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a uz obalu umjerena i jaka, prijepodne i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4 °C, uz obalu između 2 i 4 °C. Najviša dnevna od -1 do 1 °C, na moru između 6 i 10 °C.

U Dalmaciji promjenjivo, mjestimice s kišom, osobito u unutrašnjosti susnježicom i snijegom. Puhat će jaka, u početku i olujna bura, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, na moru između 4 i 7 °C. Najviša dnevna uglavnom od 7 do 11 °C.

Hladnije od prosjeka i na jugu Hrvatske, gdje će biti promjenjivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, a susnježica i snijega najvjerojatniji su u zaleđu Dubrovnika. Puhat će umjerena i jaka bura.”

Od utorka stabilnije

“Od utorka u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho uz hladna jutra, a dnevna temperatura oko ili malo niža od prosjeka.

Na Jadranu pretežno sunčano uz razmjerno hladna jutra. Dnevna temperatura zraka u postupnom porastu. Bura će u utorak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

L.O./HRT