U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, a najviša dnevna između 12 i 14 °C.

Podjednako će relativno toplo biti i u središnjoj Hrvatskoj, i pritom pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom i slabim vjetrom.

Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano. Tijekom noći oblačnije, mjestimice s kišom, a u gorju ponegdje i susnježicom i snijegom. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -3 do -1 °C, uz obalu između 3 i 7 °C, a najviša dnevna od 9 do 11 °C, na moru između 12 i 14 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Oblačnije u noći i prijepodne, mjestimice s kišom, a u unutrašnjosti ponegdje može biti susnježice i snijega. Poslijepodne više sunčanih razdoblja. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7 °C, u unutrašnjosti oko 2 °C, a najviša dnevna uglavnom između 11 i 14 °C.

Na jugu Hrvatske podjednake vrijednosti, uz prijepodne umjereno oblačno vrijeme, ponegdje s kišom, zatim uglavnom suho i djelomice sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru mjestimice i jak sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito.”

Od petka do nedjelja većinom suho i toplije, a od ponedjeljka…

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho, a za vikend pretežno sunčano i postupno sve toplije s dnevnom temperaturom zraka ponegdje i višom od 20 °C. Početkom tjedna promjenljivo, povremeno s oborinama i svježije. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, koji će u nedjelju ponegdje biti i jak, a zatim slab do umjeren sjeverni vjetar.

U petak i dane vikenda na Jadranu barem djelomice sunčano i toplije. U ponedjeljak i utorak promjenljivo, povremeno s kišom. U petak slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u subotu će zapuhati umjereno jugo, koje će u nedjelju i ponedjeljak biti i jako. U utorak će jugo okrenuti na buru.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

L.O.