“U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano i danju još toplije nego u srijedu, s najvišom temperaturom između 21 i 23 °C, što su zapravo vrijednosti uobičajene za početak svibnja. Ujutro ipak neće biti kao u svibnju, već hladnije – između 2 i 6 °C. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar.

Vjetrovitije – uz većinom umjeren jugozapadnjak, sredinom dana i poslijepodne bit će u središnjoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih udara vjetra možda nećemo imati dojam da je najviša temperatura između 20 i 22 °C. Također će prevladavati sunčano, javlja HRT.

Na zapadu zemlje u drugom dijelu dana ipak oblačnije, osobito na sjevernom Jadranu, gdje će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. More će na otvorenom biti umjereno valovito. U gorju jugozapadnjak ponegdje jak s olujnim udarima. Temperatura bez veće promjene.

U Dalmaciji pretežno sunčano uz uglavnom slab jugoistočni i jugozapadni vjetar te većinom malo valovito more. Najviša temperatura od 17 °C na obali do 21 °C u unutrašnjosti Dalmacije.

Na jugu Hrvatske sunčano uz slab vjetar i većinom mirno more te poslijepodnevnu temperaturu od 18 °C na obali do 21 °C u dolini Neretve i zaobalju.”

Od petka promjenljivije, većinom u hladnije, za vikend bura…

“Iznadprosječna toplina, koja na kopnu odgovora kraju travnja ili početku svibnja, naravno neće potrajati. Od petka do ponedjeljka bit će hladnije, najprije danju, zatim i ujutro. Do subote umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u petak mjestimice s kišom, te povremeno umjerenim sjeveroistočnim i sjevernim vjetrom, a od nedjelje sunčanije, ujutro mjestimice uz slab mraz.

Na Jadranu u iduća dva dana promjenljivo, na jugu u petak još pretežno sunčano. Mjestimične kiše u petak će biti na sjevernom Jadranu, a u subotu i u Dalmaciji. U nedjelju razvedravanje, najprije na sjeveru, zatim pretežno sunčano. Nakon sjeverozapadnjaka, u noći s petka na subotu zapuhat će bura. Druga marčana bura bit će umjerena i jaka, ponegdje s olujnim udarima, a donijet će i pad temperature nakon još razmjerno toplog petka.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

L.O/DHMZ